O nás (odbornost a praxe)

O nás (odbornost a praxe)

 Jmenuji se Štěpánka Procházková a jsem akreditovaný výživový poradce. Již od roku 2006 pomáhám svým klientům změnit životní styl a stravovací návyky a tím přispět k dosažení jejich vytyčeného cíle, ať už je jím redukce hmotnosti, přibrání svalové hmoty, zlepšení stravovacích návyků či zvýšení fyzické a psychické kondice. Programy jsou vždy sestavovány na míru dle individuálních potřeb klienta. Každý z nás je jiný, a proto pro něj musí být sestaven unikátní program dle určitých parametrů: pohlaví, metabolického obratu, fyzické aktivity, zdravotních omezení a dalších aspektů. Velký důraz ve své praxi kladu na individuální přístup, proto je kapacita poradny každý měsíc omezena na daný počet míst. Minipříběhy některých z nich si můžete přečíst v sekci recenze. Vždy je třeba mít na paměti, že hubnutí je dlouhodobý proces a pouze pevná vůle a dodržování dohodnutých postupů může vést k úspěchu. Nenabízím zázraky na počkání, ale skutečnou cestu k trvale udržitelným výsledkům.

  • Fitness Instructor - Basic
  • Fitness Instructor - Wellness Consultant
  • Pilates pro rehabilitaci
  • Stravovací návyky
  • Výchova ke zdraví a zdravému životnímu stylu - Ovlivnění zdravotního stavu výživou
  • Výchova ke zdraví a zdravému životnímu stylu - Ovlivnění zdravotního stavu výživou ve stáří
  • Výchova ke zdraví a zdravému životnímu stylu - Ovlivnění civilizačních nemocí výživou
  • Výchova ke zdraví a zdravému živ. stylu - Ovlivnění zdravotního stavu dětí a dospívajících výživou
  • Kognitivně behaviorální teorie obezity - STOB
  • Bezpečná výživa 2014 (VŠCHT Praha):
    • Probiotika a prebiotika a jejich význam ve výživě - Doc. Ing. Eva Vlková, PhD.
    • Zdroje kvalitních informací pro bezpečnost potravin a zdravou výživu - Olaf Deutsch
    • Řetězce a kvalita potravin - Ing. Petr Baudyš
    • Pokroky ve výzkumu insulinoresistence a metabolismu diabetu - RNDr. Monika Cahová, PhD.
    • Principy diabetické diety - Mgr. Ing. Diana Chrpová
    • Úloha vědy v zajišťování bezpečnosti potravin - Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
    • Bioprospekce – účinný nástroj pro objevování nových potravinových zdrojů - Doc. Ing. Milena Zachariášová, PhD.
    • Netradiční tuky a oleje jako zdroje významných lipofilních látek - Doc. Ing. Jan Pánek, CSc., Doc. Dr. Ing. Marek Doležal
    • Význam biotechnologií pro výživu - Ing. Petr Kaštánek, PhD.
  • (2015) Obezita z pohledu lékaře a odborníka na výživu - MUDr. Radka Jedličková - STOB
  • (2015) Význam jednotlivých druhů potravin v lidské výživě - Prof. Ing. Jana Dostálová - STOB
  • Bezpečná výživa – Obiloviny ve výživě 2015 (VŠCHT Praha):
    • Tradiční obiloviny ve výživě: Technologický a zdravotní význam lepku - Ing. Pavel Skřivan, CSc.
    • Celiakie – formy, etiologie, léčebná výživa - Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D.
    • Aktuální legislativa v oblasti obilovin - Ing. Dana Gabrovská, Ph.D.
    • Netradiční obiloviny a pseudocereálie - Prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.
    • Vláknina a další výživově cenné složky obilného zrna - Ing. Marcela Sluková, Ph.D.
    • Problematika akrylamidu v cereáliích - Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.
    • Obiloviny v alternativní výživě - Mgr. Ing. Diana Chrpová
  • (2015) Dialogem ke zdraví (mléčné výrobky, raw strava, bezlepková dieta, káva, odkyselení organismu) Dialogem ke zdraví
  • Dětská výživa a obezita v teorii a praxi 2015
  • (2016) Co dělat, když se váhové úbytky zastaví
Image 1Image 2Image 3